Radio ZRO

Af en toe zon.

Vandaag, maandag 10 januari, krijgen we een mix van hoge, soms lage wolkenvelden en zon. Wie de overhand gaat nemen blijft afwachten. De temperatuur kan oplopen naar 6 graden of de normale temperatuur waarop we vandaag recht hebben. De zuidelijke wind wordt een ganse dag zwak.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,8 graden overdag 4,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht worden de opklaringen breder en daalt de temperatuur naar het vriespunt of net er onder. Er kan aanvriezende mist gevormd worden maar zeker is dat er rijmplekken gaan gevormd worden. Het kan dus gevaarlijke glad worden en voorzichtigheid is geboden als men de weg op moet.

Dinsdag start met nevel of mist en in de loop van de dag krijgen we een mengeling van hoge wolkenvelden en opklaringen. Tegen het ondergaan van de zon neemt de bewolking toe doch het blijft droog. Met 4 graden wordt het een frisse dag en de zuidelijke wind blijft zwak.

Woensdag tot en met het weekend worden grijze dagen waarin we de zon weinig of niet te zien gaan krijgen. Woensdag kan er wat lichte motregen gaan vallen terwijl het op de andere dagen zo goed als droog blijft. De temperatuur van 7 graden op woensdag gaat daarna rond de 5 graden schommelen.

Tot en met 24 januari moeten we zeker niet vrezen voor winterweer. De temperatuur gaat een ganse periode rond de 5 graden schommelen en de kans op neerslag is niet groot.

Een aangename maandag gewenst doch houdt het veilig.

Categorieën

Archieven