Radio ZRO

Andrea Wolfaert neemt na 44 jaar afscheid van de gemeentelijke feestcommissie

Andrea Wolfaert  stopt na 44 jaar trouwe dienst als actief lid van de gemeentelijke feestcommissie.  Ze was jarenlang één van de gezichten van de gemeentelijke feestcommissie. “Het is nu tijd voor de jonge garde,” zegt ze zelf. 

Ze versleet in zeven legislaturen maar liefst zes schepenen van feestelijkheden. “Philemon De Clercq, Charles Reynhout, Marc Thienpondt, Rony Schatteman, Kurt Van Weynsberghe en Steven De Vuyst,” weet ze zich nog perfect te herinneren.   Als hoogtepunt onthoudt ze vooral de jaarlijkse reis van de gepensioneerden.  “Dat was echt iets om naar toe te leven. We gingen vroeger heel de gemeente rond om giften op te halen. We hebben fantastische dingen gedaan.”                                                                        Dat ze nu niet overal meer zelf naar toe kan, doet haar afhaken.

Huidig voorzitter Lucien Van de Velde loofde Andrea voor haar inzet en positivisme: “Ze stond er om bekend de mensen altijd te ontvangen met een aanstekelijke glimlach.  Vandaar dat ze meestal ook aan het onthaal of aan de bonnetjestafel zat. Andrea was daarvoor in de wieg gelegd.” 

De gemeentelijke feestcommissie zette haar letterlijk en figuurlijk in de bloemen als appreciatie voor de decennialange inzet. 

foto © Vivien De Baets