Annelies Mus is de nieuwe Zelzaatse communicatieambtenaar

Aanstaande maandag  23 november komt Annelies Mus (37) in dienst als nieuwe communicatieambtenaar van de kanaalgemeente, waar ze Jan Van Kerckhove vervangt die andere taken krijgt binnen de gemeentelijke administratie.  Afkomstig uit Brugge, woont ze al ruim drie jaar in Assenede.  Ze werkte voor Roularta Media Services onder andere als eindredacteur bij De Krant van West-Vlaanderen.  Maar ze zocht een nieuwe uitdaging, iets compleet anders waarbij het resultaat dichter bij de mensen ligt met onmiddellijke feedback van de inwoners.

“Door de aanstelling van een communicatieambtenaar met de nodige achtergrond en ervaring, willen we als gemeentebestuur enkele versnellingen hoger schakelen op het vlak van communicatie. We willen onze inwoners beter en vaker informeren over het reilen en zeilen in de gemeente,” zegt burgemeester Brent Meuleman, bevoegd voor communicatie.  “Haar takenpakket is niet het minste. Annelies moet Zelzate de 21ste eeuw binnenloodsen Zelzate op sociale media zoals Facebook, Twitter…  Verder de eindredactie op zich nemen van het gemeentelijk infoblad, de gemeentelijke website actualiseren, de nieuwe huisstijl binnen de administratie begeleiden…. Later is ook een taak voor haar weggelegd bij de oprichting  van de wijkraden.“

Annelies Mus heeft een master kunstwetenschappen en een master na master journalistiek behaald en staat te popelen om de communicatie van Zelzate op de kaart te zetten. 

foto © Vivien De Baets