Assenede verscherpt maatregelen: vijf grensovergangen afgesloten met containers en betonblokken

Assenede verscherpt de maatregelen rond het afsluiten van de grensovergangen met de gemeente Terneuzen. Vijf plaatsen worden afgesloten met containers en/of betonblokken.

De gemeente Assenede besliste maandag alle grensovergangen tussen de gemeente Terneuzen en de gemeente Assenede af te sluiten. Overal werden nadarhekkens met de nodige signalisatie geplaatst. Dit om grenstoerisme in tijden van corona te voorkomen.

Maatregelen niet nageleefd

Op verschillende plaatsen worden de maatregelen niet nageleefd. Hier en daar werden hekkens aan de kant geschoven. Omdat het belangrijk is de maatregelen van de federale overheid na te leven, verscherpt Assenede nu zijn maatregelen. Op vijf plekken wordt de grens hermetisch afgesloten door het plaatsen van containers en/of betonblokken.

Het gaat volgende grensovergangen:  

Gezusterstraat ter hoogte van Zeestraatje (NED)
Gezusterstraat ter hoogte van Binnenpolderweg (NED)
Braakmanstraat ter hoogte van Cathalijnweg
Braakmanstraat ter hoogte van Olmendijkweg
Haven ter hoogte van Boekhouteweg

Donderdagochtend staat een overleg gepland met de gemeente Terneuzen om de grensovergangen in de Vrijestraat en de Poeldijkstraat te bekijken. Op beide plekken loopt de grens dwars door de straat en dient er afgestemd te worden. Mogelijk worden ook op andere plekken de maatregelen nog verscherpt.