Radio ZRO

Asseneedse dienstencentrum brengt 1.000ste warme maaltijd aan huis

Het OCMW-dienstencentrum in de gemeente Assenede startte bij het begin van de coronacrisis een maaltijden- en boodschappendienst. Intussen ging de 1.000ste warme maaltijd de deur uit.

Vorm van sociaal contact

De dienst is voor de gebruikers niet enkel manier om elke dag een warme maaltijd op tafel te krijgen, het is ook een belangrijke vorm van sociaal contact. Door de coronacrisis en de daarbij horende coronamaatregelen raken veel mensen geïsoleerd. De maaltijdendienst van het dienstencentrum is een dagelijks vorm van sociaal contact. Zo zorgen de medewerkers van het dienstencentrum ervoor dat de gebruikers naast een heerlijke maaltijd ook een luisterend oor aangeboden krijgen. Het afgeven van de maaltijd is het ideale moment om eens te luisteren hoe het met de mensen gaat en of er eventuele problemen zijn. Mensen kunnen er bovendien ook voor kiezen om op geregelde tijdstippen opgebeld te worden door een medewerker van het dienstencentrum.

Boodschappendienst loopt vlot

Ook de boodschappendienst loopt ondertussen volop verder. Deze dienst geldt voor alle 60-plussers en kwetsbare personen in Assenede, Bassevelde, Boekhoute of Oosteeklo. Het gaat enkel om dringende boodschappen zoals verse voedingswaren of voedingswaren voor dagelijks gebruik. De boodschappen worden enkel gedaan bij winkels op het grondgebied van de gemeente.