Radio ZRO

Bewolkt.

Vandaag, woensdag 24 november, wordt na het optrekken van de nevel en de nog buiten de bebouwde kom aanwezige mist een grijze bewolkte dag. Een paar schaarse kortstondige opklaringen zijn niet uit te sluiten. Uit de bewolking kan er af en toe een spatje motregen vallen. Met 7 graden wordt het iets te fris daar waar we normaal recht hebben op 8,4 graden. De zuidwestelijke wind wordt een ganse dag zwak tot soms matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,6 graden overdag 11,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht verandert er niet veel aan het weerbeeld. Het blijft grijs met vorming van nevel en enkele mistbanken. De temperatuur daalt naar 4 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Donderdag gaat het in de loop van de voormiddag enige tijd regenen of vallen er enkele buien. Na de middag wordt het droger al kan er nog altijd een enkele bui over trekken. Met 7 graden verandert er niks aan de temperatuur en de wind ruimt naar het noordwesten en wordt over het algemeen matig.

Vrijdag start droog en zijn er in de voormiddag nog enkele opklaringen mogelijk. In de namiddag volgt er dan regen van uit het noorden. De temperatuur blijft steken op 5 graden bij een matige noordwestelijke wind.

Afhankelijk van de plaatsing van een kern van lage luchtdruk bestaat de kans dat de neerslag tijdens het weekend een winters karakter kan aannemen. Met gemiddeld 4 graden en zelfs lager tijdens intense neerslag wordt het waterkoud.

Vanaf maandag volgt dan een wisselvallige periode waarin de temperatuur zich zal handhaven rond het langjarig gemiddelde. Veelal valt er regen al is de kans op soms winterse neerslag niet uit te sluiten.

Een veilige en rustige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven