Brandweer zoekt enthousiaste vrouwen of mannen

De brandweer zoekt brandweermannen en -vrouwen. In onze gemeente staan heel wat brandweervrijwilligers klaar om te helpen bij brand, bij noodweer, bij het verdelgen van wespen of bij een ongeval. Zij hebben allen een hoofdjob, maar in hun vrije tijd stellen ze zich beschikbaar voor interventies. Het is een mooi engagement waar ze ook voor betaald worden. Misschien is het iets voor jou?

Brandweer betekent actie, burgerzin en vriendschap. Maar het is niet vrijblijvend. Na de intensieve opleiding moet je voldoende beschikbaar zijn voor interventies. Je motivatie moet dus echt goed zitten. Elke seconde telt bij de brandweer, daarom moet je binnen de zes minuten in de kazerne kunnen zijn. Check of je dicht genoeg woont op www.parttimebrandweer.be.

Tussen 25 augustus en 15 oktober 2020 kan je solliciteren bij Brandweerzone Centrum, de hulpverleningszone waar onze gemeente toe behoort. Je hebt een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Dat kan je behalen bij PAULO, de Oost-Vlaamse brandweerschool. De brandweer organiseert start-to-FGA-sessies om je goed voor te bereiden op de proeven. Op 3 september is er een infosessie voor post Zelzate. Meer weten? Ga naar: www.bwzc.be/parttimebrandweer