Radio ZRO

Buien

Vandaag, vrijdag 18 november, wordt een overwegend bewolkte dag. Reeds vrij vroeg stijgt de kans op enkele buien. Bij een matige zuidwestelijke wind stijgt de temperatuur naar 10 graden en normaal hebben we vandaag recht op 8,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,7 graden overdag 11,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht komt de grens tussen koude lucht in de noordelijke helft van Nederland en zachte lucht boven België langzaam naar het zuiden gezakt. Hierdoor gaat het langzaam aan beginnen regenen. De wind draait naar oostelijke richtingen en wordt matig. De temperatuur zakt naar 4 graden.

Zaterdag wordt een kille dag waarbij er, afhankelijk van de plaatsing van de grenslijn tussen koud en zacht, enige tijd regen kan vallen. De temperatuur loopt op naar 5 graden om vanaf de late namiddag te zakken naar het vriespunt toe. In de nacht naar zondag toe gaat het vermoedelijk licht vriezen.

Na een koude zondagochtend keert de zachtere lucht terug naar het noorden en dit gaat gepaard met regen. De temperatuur loopt op naar 8 graden en de zuidwestelijke wind neemt toe van matig naar vrij krachtig.

Maandag en dinsdag mogen we ons aan een aantal buien verwachten bij een matige zuidwestelijke wind en gemiddeld 8 graden.

Woensdag en donderdag kan de wind terug flink tekeer gaan en worden we ondergedompeld in nattigheid door regenzones en buien. Met 10 graden wordt het terug vrij zacht.

Vanaf vrijdag tot en met 02 december volgt dan een wisselvallige periode waarin er op de meeste dagen buien gaan vallen. De zon gaat dan een ondergeschikte rol spelen. Met gemiddeld 9 graden blijven we boven het langjarig gemiddelde leven.

Het is nog herfst maar de winterkou ligt op de loer, dus een verrassing gelijk komend weekend kan zo maar weer gebeuren.

Een mooie vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven