Radio ZRO

Buien.

Vandaag, zondag 16 januari, start bewolkt. In de loop van de voormiddag trekt er van uit het westen een buiengebied over. Na de middag wordt het droog en krijgen we enkele opklaringen op bezoek. De temperatuur loopt op naar 6 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 7,1 graden. De matige zuidwestelijke wind ruimt in de loop van de dag naar het noordwesten.

Vorig jaar sneeuwde het 1 cm en liep de temperatuur na een nacht van – 0,5 graad overdag op naar 1,3 graden.

Komende nacht worden opklaringen als snel vervangen door wolkenvelden. Het blijft droog en de temperatuur zakt naar 2 graden bij een matige west tot noordwestelijke wind.

Maandag start grijs doch in de loop van de voormiddag gaan er zich opklaringen ontwikkelen. Het wordt een droge al bij al vriendelijke dag met een temperatuur van 7 graden en een matige noordwestelijke wind.

In de nacht naar dinsdag toe en dinsdagmorgen is er een grote kans op dichte, al dan niet aanvriezende mist. Het wordt een droge dag met een afwisseling van opklaringen en bewolking. Met 7 graden benaderen we de normale temperatuur waarop we recht hebben.

Woensdag trekt er een regenzone over die op donderdag en vrijdag gevolgd wordt door enkele winterse buien van regen, natte sneeuw en korrelhagel. Wordt het woensdag nog 7 graden dan moeten we het daarna stellen met 5 graden.

Vanaf het weekend tot en met 25 januari gaan de dagen droog verlopen met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. De kans op nachtvorst neemt toe.

Daarna zou de wisselvalligheid toenemen met alle regen of winterse buien bij gemiddeld 5 graden.

Een rustige en gezellige zondag gewenst doch houdt rekening met de aanwezigheid van omikron en familie.

Categorieën

Archieven