Radio ZRO

Buien met kans op onweer

Vandaag, zondag 19 juni, startte omstreeks 06.00 uur nog droog vooraleer de buien met onweer kwamen opzetten. De ganse dag is er kans op regen en eventueel zelfs onweer. De zon kan zich nog wel eventjes laten zien maar zal zeker niet de overhand krijgen vandaag. De temperatuur loopt op naar 19 graden en dat is lager dan de 21,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De noord tot noordoostelijke wind matig tot soms vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 16,3 graden overdag 19,7 graden en viel er tijdens onweer liefst 32,4 mm regen.

Komende nacht wordt het half tot zwaar bewolkt met kans op een bui in het tweede deel van de nacht. De temperatuur daalt naar 13 graden bij een matige noordoostelijke wind.

Maandag wordt een droge dag waarin de zon meer en meer haar plaats gaat opeisen. Bij een matige noordoostelijke wind wordt het een aangename 22 graden.

Dinsdag wordt het met 25 graden terug zomers warm en daar betalen we dan een prijs voor in de vorm van onweer.

Woensdag zou dan een droge dag worden en stijgt de temperatuur naar 26 graden.

Donderdag tot en met volgend weekend worden zwoele en zeer onweerachtige dagen. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 28 graden schommelen en de wind zoekt het zuidwesten op. Zaterdag zou zelfs een verregende dag kunnen worden bij de doortocht van een actieve regenzone.

Daarna wordt tot en met zondag 03 juli de weersverwachting zeer onzeker. De kans op zwoel en onweerachtig weer is even groot op als droog en zonnig zomerweer.

Een rustige zondag gewenst.

Categorieën

Archieven