Radio ZRO

Buienkans

Vandaag, zaterdag 18 maart, gaan opklaringen afwisselen met zware bewolking. In de voormiddag is een licht regenbuitje niet uit te sluiten. In de namiddag worden er van uit Frankrijk zwaardere buien aangevoerd. Hierbij is onweer met hagel en windstoten niet uitgesloten. Bij een matige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar een zachte 15 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 11,4 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,7 graad overdag 15,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht vallen er voor middernacht nog buien doch na middernacht verdwijnt de buienneiging. Bij een matige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 7 graden.

Zondag kan er in de voormiddag nog een enkel licht buitje vallen doch na de middag wordt het droog en verschijnen er opklaringen. Bij een matige zuidwestelijke wind moeten we met 12 graden tevreden zijn.

Maandag tot en met woensdag krijgen we droge doch meestal grijze dagen en gaat de zon een ondergeschikte rol spelen. Het blijft met 14 graden wel zeer zacht.

Donderdag tot en met volgend weekend worden we enkele dagen overspoeld door regenzones en buien. De wind is naar het westen gedraaid en laat geen hogere temperatuur toe van 12 graden.

Daarna volgt tot en met zaterdag 01 april een periode waarin de kans op neerslag flink kleiner wordt. De kans is zeer groot dat de temperatuur, zowel overdag als ’s nachts, onder het langjarig gemiddelde gaat scoren. Tevens wordt de kans op nachtvorst groot.

Geniet van een rustige zaterdag.

Categorieën

Archieven