Radio ZRO

Buiige regen.

Vandaag, dinsdag 12 oktober, start grijs maar droog. De eerste uren schuift regen netjes ten oosten van onze streek naar het zuidoosten. In de loop van de late voormiddag echter stijgt ook voor ons de kans op buiige regen. Deze kan aanhouden tot na zonsondergang. De westelijke wind ruimt, na de aankomst van de buiige regen, naar het noordwesten en neemt toe naar matig. De temperatuur blijft steken op 14 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 16 graden.

Vorig jaar werd na een nacht van 8,4 graden overdag 14,4 graden en regende het 5,4 mm.

In de nacht naar woensdag is er een ganse nacht een afwisseling van opklaringen en bewolkte periodes. Er bestaat een kans op een licht regenbuitje. De noordwestelijke wind wordt zwak tot matig en de temperatuur daalt naar 8 graden.

Woensdag gaat de bewolking overheersen, al is een enkele opklaring niet uit te sluiten. De ganse dag is er kans op wat lichte regenbuitje. Met 14 graden blijft het fris en de noordwestelijke wind wordt terug matig.

Donderdag wordt een droge dag met wat meer zon en een temperatuur stijgend naar 16 graden.

Vrijdag trekt er een zwakke storing over en halen we slechts 14 graden bij een zwakke noordelijke wind.

Het weekend gaat droog verlopen doch de temperatuur blijft met gemiddeld 14 graden onder normaal.

Maandag tot het begin van de laatste week van oktober wordt het sterk wisselvallig. De temperatuur loopt dinsdag op naar 16 graden om daarna terug te vallen naar gemiddeld 14 graden.

Kortom we beleven een normale oktobermaand.

Een aangename en veilige dinsdag gewenst?