Carnavalsstunt: plaatsnaamborden Sas Van Gent tijdelijk vervangen door Betekoppenstad

Vanavond barst het carnaval los in Sas van Gent, of beter gezegd: in Betekoppenstad. Wie de komende vijf dagen naar Sas komt, rijdt niet Sas van Gent, maar Betekoppenstad binnen. De plaatsnaamborden aan de verschillende ingangen van Sas zijn voor het eerst vervangen. Wethouder Frank van Hulle en prins Carnaval Bennie de Putter zijn er trots op dat Sas van Gent nu tijdelijk de carnavalsnaam draagt.

Frank van Hulle: “We bestaan nu 63 jaar en zolang wachten we hier ook al op. Onder het bewind van Prins Benito hebben we dit voor elkaar gekregen. Dus ik ben heel trots op de doortastendheid van deze prins.”
Bennie de Putter: “Ik vind het geweldig! Ik ben al vier jaar prins Carnaval en dit is een langgekoesterde wens van veel Betekoppen. Ik heb het vorig jaar zelf voorgesteld aan de burgemeester. Nu een jaar later ben ik blij dat het gelukt is.”

Niet alleen in Sas, maar ook in Philippine, Koewacht, Sluiskil en Westdorpe wordt volop carnaval gevierd. In Philippine, Sluiskil, Koewacht en Westdorpe komt de carnavalsoptocht op zaterdag 22 februari voorbij. Zondag 23 februari kan iedereen naar de stoet gaan kijken in Sas van Gent.