Radio ZRO

De weg naar de Heizel start… in de Patronagestraat

Dario Steel, een eigen jeugdproduct, mocht woensdag een uur meedoen met de eerste ploeg. (foto Koen Van Waesberghe)

Zondag speelt KVV zijn eerste wedstrijd in de beker van België, aka de Croky-Cup. Bij winst mogen ze zich opmaken voor een volgende thuiswedstrijd, vermoedelijk tegen reeksgenoot Brakel.

De seizoensvoorbereiding bij KVV Zelzate is halfweg, de oefenwedstrijden beloven vrij veel goeds. Uit bij Elene-Grotenberge en uit bij KFC HO Kalken werd met respectievelijk 1-6 en 3-8 gewonnen, tussendoor werd 1-1 gespeeld tegen Eendracht Aalst.

Alle kernspelers krijgen zo goed als evenveel speelminuten van de trainersstraff. Deze bestaat nog steeds uit Gino Pauwels, Birger Van de Velde en Mike Baeyens. Ian De Maesschalck is opgeschoven naar de Nationale Beloften, Karim Abdelli naar de Provinciale Beloften en Kenneth Jacquaert neemt dit seizoen de U21 voor zijn rekening.

Zeven spelers zijn nieuw bij KVV: sinds Nieuwjaar zijn Bo de Kerf en Jules Flamant overgekomen van het ter ziele gegaan Ronse, nu zijn daar doelman Jarne Van Rijckeghem (18, KV Kortrijk), flankspelers Koby Van Acker (19, FC Antwerp) en Bram Naert (21, Zulte/Waregem), middenvelder Sami Djadi (22, Lokeren/Temse) en aanvaller Thomas Zwart (31, Lochristi) bijgekomen.

Ook een bonte selectie van de Nationale Beloften, die steeds worden aangevuld met eigen jeugdspelers, krijgt steeds speelminuten. Zo speelden Seppe De Witte en Dario Steel afgelopen woensdag één uur mee. De Witte scoorde daarin éénmaal en gaf twee assists. Steel trok zeer goed zijn plan op de linkerflank.

Nu zondag gaat het voor de eerste keer om de knikkers: Racing Waregem, een West-Vlaamse eersteprovincialer, komt naar de Patronagestraat afgezakt. Onder leiding van hun topspeler Yannick Euvrard won het in de eerste bekerronde met 2-3 bij Zedelgem, onder andere door doelpunten van Desmet, Denoulet en Coeman.

Hoe of wat de kern van Zelzate er zal uitzien is nog niet geweten. Annor, Naert, De Bremme en Boucheta zijn twijfelachtig, doelman Van Rie is geschorst na zijn rode kaart in de eindrondewedstrijd tegen Lyra/Lier. Roy Broeckaert is vrij van alle pijn en speelde en trainde deze week volop mee.

De bekerwedstrijd van de tweede ronde wordt zondag gespeeld met aanvang om 16 uur. De winnaar ervan speelt volgende zondag een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Olsa Brakel – U. SC. Jemappes (tweede provinciale Henegouwen) en wie daarna doorgaat wacht een uitwedstrijd bij mogelijks Francs Borains (eerste amateur) of Merelbeke (tweede amateur), de vijfde ronde kan een thuiswedstrijd tegen Rupel/Boom (eerste nationale) opleveren.

Categorieën

Archieven