Radio ZRO

De zon maakt overuren

Vandaag, maandag 08 augustus, zet het zeer zonnige en droge weer zich verder. De zon wordt nauwelijks gehinderd door een enkele stapelwolk en de condens sporen van de vliegtuigen. De temperatuur stijgt naar een zomerse 26 graden en dat is meer dan de 24 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De wind komt vandaag uit het noordwesten en wordt matig. In de namiddag kan een zeebries voor wat afkoeling zorgen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,9 graden overdag 20,1 graden en viel er 0,5 mm regen.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen en daalt de temperatuur naar 13 graden bij een matige noordoostelijke wind.

Morgen is dan de start voor een zonnige periode die gaat duren tot en met zondag. Van wolken is geen sprake en de temperatuur gaat in stijgende lijn van 28 graden op dinsdag naar gemiddeld 31 graden de dagen erna. De wind wordt zwak en komt uit de oostelijke hoek. Van een verfrissende zeebries zal helaas geen sprake zijn.

Daarna volgt vanaf maandag 15 augustus een week waarin de kans op wisselvallig weer met kans op regen en onweer even groot wordt al de kans op verderzetting van het gortdroge en zonnige weer. De temperatuur zet echter een stap terug en komt uit op een niveau van 24 graden.

Vergeet niet met deze warmte veel water te drinken en tracht uw huis koel te houden door de zon overdag buiten te houden en na zonsondergang zoveel als mogelijk het huis te verluchten

Een aangename maandag gewenst.

Categorieën

Archieven