Radio ZRO

De zon voert het hoogste woord

Vandaag, donderdag 18 mei, start en gaat vrij zonnig verlopen. De zon zal af en toe wat gehinderd worden door hoge wolkensluiers of enkele onschuldige stapelwolken. Bij een matige noordelijke wind loopt de temperatuur slechts op naar 15 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 17,9 graden. Uit de wind en in de zon kan het best heerlijk aanvoelen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 16,4 graden overdag 24,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat bijna onbewolkt verlopen en daalt de temperatuur, bij een zwakke noordelijke wind, naar 5 graden.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met vrij veel zon. De temperatuur loopt op naar 17 graden bij een matige noordoostelijke wind.

Zaterdag gaan zon en wolken elkaar aflossen en de temperatuur doet er nog een tweetal graden bij en strand op 19 graden.

Zondag en maandag wordt er vrij warme en licht onstabiele lucht van uit het oosten aangevoerd. De temperatuur veert op naar 22 graden doch een kleine kans op een regen- of onweersbui moeten we er bij nemen.

Dinsdag en woensdag wordt het terug droog met vrij veel zon. Een noordelijke luchtstroming voert wat frissere lucht aan en de temperatuur valt eventjes terug naar 18 graden.

Daarna volgt tot en met donderdag 01 juni rustig maar vrij warm weer. De eerste dagen gaan droog verlopen met vrij veel zon doch naar het einde van de periode wordt het vrij onstabiel met een toenemende kans op onweer. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 22 graden schommelen. Een uitschieter naar een zomerse 25 graden valt niet uit te sluiten.

Een mooie en rustige Hemelvaartsdag gewenst.

Categorieën

Archieven