Radio ZRO

Deze ochtend dichte mist

Vandaag, dinsdag 29 november, start met dichte mist waarin het zicht om 07.30 uur beperkt was tot 90 meter. De mist kan lang blijven hangen en gaat in grote invloed hebben op de temperatuur. In de mist zal de temperatuur met moeite naar 5 graden stijgen. Indien de mist volledig verdwijnt krijgen we nog opklaringen en stijgt de temperatuur naar 8 graden. Vandaag hebben we normaal recht op 8,3 graden. De wind wordt veranderlijk en verwaarloosbaar.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,3 graden overdag 7,8 graden en viel er 0,7 mm regen.

Komende nacht gaat er zich terug dichte mist vormen die het verkeer zwaar zal hinderen. De temperatuur zakt naar 5 graden.

Woensdag kan de mist tot rond het middaguur blijven hangen. Of we de zon daarna veel te zien gaan krijgen is twijfelachtig. Bij een zwakke meestal noordelijke wind wordt het 7 graden.

Donderdag tot en met het weekend worden veelal grijze dagen met enkele schuchtere opklaringen tijdens het weekend. De temperatuur van 6 graden op donderdag zakt naar 2 graden tijdens het weekend. Indien er neerslag valt wordt die vanaf het weekend winters. De kans op nachtvorst wordt vrij groot. Er gaat een matige tot soms vrij krachtige noordoostelijke wind waaien die het koudegevoel nog zal aanwakkeren.

Daarna gaan we tot en met dinsdag 13 december op de grens tussen zeer koude lucht uit het noorden en zachtere lucht uit het zuiden vertoeven. De kans dat de koude lucht gaat overheersen met lichte tot matige vorst in de nacht en een weinig sneeuw is even groot als de kans op normale temperaturen en af en toe regen.

Hopelijk bieden de weerkaarten de volgende dagen meer duidelijkheid hoe het weer verder zal evolueren.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven