Radio ZRO

Droog en zonnig herfstweer

Vandaag, donderdag 22 september, is het de laatste dag van de astronomische zomer. Het wordt een zonovergoten dag waarin de zon slechts af en toe zal gehinderd worden door enkele stapelwolken. Bij een zwakke zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar 19 graden en normaal hebben we vandaag recht op 19,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,2 graden overdag 20,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht komt om 03.03 uur  de zon loodrecht boven de evenaar te staan en start in het noordelijk halfrond de astronomische herfst. De nacht gaat wolkeloos verlopen bij een zwakke zuidelijke wind en een temperatuur zakkend naar 8 graden.

Morgen vrijdag start nog vrij zonnig doch in de loop van de dag gaan de hoge wolkensluiers langzaam aan het heft in handen nemen. In de namiddag gaan de wolkensluiers plaats maken voor dikkere bewolking en na zonsondergang gaat uit de bewolking af en toe wat regen vallen. De temperatuur loopt op naar 18 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Zaterdag gaat het enige tijd regenen of vallen er buien bij 16 graden en ruimt de matige zuidwestelijke wind naar het noordwesten.

Vallen er zondag in de voormiddag nog enkele buitjes dan wordt het na de middag droog bij 17 graden een matige noordwestelijke wind.

Vanaf volgende week maandag zijn we dan vertrokken tot het einde van de maand voor een koele periode. Alle dagen krijgen we regen of buien over ons heen. De wind komt uit het noordwesten tot het noorden en dat gaat het koudegevoel nog vergroten. De temperatuur klimt dan ook niet hoger de gemiddeld 14 graden.

Vanaf 1 oktober tot donderdag 6 oktober neemt de wisselvalligheid iets af en komt de zon meer aan bod. De temperatuur stijgt naar 17 graden, zijnde de normale temperatuur voor aanvang oktober.

Geniet van een zonnige donderdag, de dag van de scholenveldloop in het park aan de watertoren.

Categorieën

Archieven