Radio ZRO

Een tweede tropische dag op rij?

Vandaag, zaterdag 18 juni, gaan we normalerwijze een tweede tropische dag beleven. In de loop van de dag komen er meer en meer hoge wolkensluiers en tegen de avond aan zelfs wat bewolking opzetten. Het blijft zeker tot na zonsondergang droog, waarna de kans stijgt op een regen of onweersbui. (updates volgen indien nodig). De temperatuur loopt op naar 31 graden om vanaf de late namiddag, na het inzetten van een in kracht toenemende noordelijke wind, te dalen naar 20 graden omstreeks 21.00 uur. De wind is eerst zwak uit het zuidwesten en draait in de namiddag naar het noorden om dan in kracht toe te nemen naar zelfs vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 18,9 graden overdag 29,1 graden en viel er 10,8 mm regen.

Komende nacht stijgt de kans op regen of een enkele onweerachtige bui. De temperatuur zakt naar 15 graden bij een vrij krachtige tot krachtige noordelijke wind.

Zondag trekt een zone met regen en onweer langzaam over onze streek naar het oosten waarna het in de loop van de namiddag droog wordt. De temperatuur haalt slechts 20 graden bij een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.

Maandag wordt een vrij aangename en droge dag waarin de temperatuur oploopt naar 21 graden.

Dinsdag en woensdag worden zeer onstabiele dagen met regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt naar 24 graden bij een matige westelijke wind.

Daarna volgt tot het met volgend weekend een overwegend droge en vrij koele periode met gemiddeld 21 graden.

Vervolgens volgt dan tot en met zondag 02 juli een iets meer onstabiele periode en neemt ook de kans op warmer weer terug toe.

Op 18 juni 2000 werd het 29,6 graden terwijl het in 2001 amper 14,7 graden werd.

De warmste nacht beleefden we vorig jaar met 18,9 graden en het koudst werd het in 2001 met slechts 6,4 graden.

De zon kwam op om 05.28 uur en gaat onder om 22.03 uur. De daglengte blijft ongewijzigd staan op 16 uur en 35 minuten.

Een aangename zaterdag gewenst en zorg er voor dat u met deze hitte veel water drinkt en zo weinig mogelijk zware inspanningen doet.

Categorieën

Archieven