Radio ZRO

Een zomerdipje

Vandaag, vrijdag 05 augustus, wordt voor velen onder ons een verademing na de hitte van de afgelopen dagen. Zon en stapelwolken gaan elkaar aflossen en de temperatuur stijgt naar 22 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 24,9 graden. De wind is naar het noordwesten gedraaid en neemt toe naar matig en zal soms een vlagerig karakter hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,7 graden overdag 24,1 graden en viel er 0,3 mm regen.

Komende nacht wordt het overwegend onbewolkt en daalt de temperatuur, bij weinig wind, naar een frisse10 graden.

Zaterdag en zondag gaan zonnige periodes en wat onschuldige stapelwolken elkaar aflossen. De temperatuur komt uit op een niveau van 22 graden en de wind komt overwegend zwak uit noordelijke richtingen.

Maandag moet de zon nog een dagje wat stapelwolken naast zich dulden. Vanaf dinsdag volgt dan een weekje zeer zonnig weer. Het warme weer keert terug en stijgt van 24 graden op maandag naar 30 op woensdag en donderdag. Naar volgend weekend toe blijft het met 28 graden zomers warm. Een constant is dat het kurkdroog blijft. Wees dus voorzichtig in de  in de gortdroge natuur want een achteloos weg gegooid stukje glas, een plastic flesje of een niet gedoofde sigaret kan brand veroorzaken.

Daarna volgt tot en met vrijdag 19 augustus een minder warme periode met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Langzaam aan zal ook de kans op een regen- of onweersbui toenemen.

Een rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven