Extra controle op sluikstorten en zwerfvuil

Maandag 30 september lanceert Mooimakers, het Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten, de derde Week van de Handhaving. De insteek van de communicatiecampagne is dit jaar: ‘Laat je niet betrappen op het achterlaten van afval, dit is gênant en je riskeert een boete. Gooi je afval dus niet op de grond.’ IDM, haar gemeenten, de 3 politiezones (Politiezone Lokeren, Regio Puyenbroeck en Berlare-Zele) en de
gemeenschapswachten, strijden al langer tegen deze problematiek, maar geven dit tijdens de ‘Week van de handhaving’ nog meer aandacht.
Elke dag wordt een focus gelegd op een andere vorm van zwerfvuil en sluikstorten. Er zullen tal van acties ondernomen worden.

Zoals steeds worden ook alle sluikstorters deze week grondig onderzocht door politie en beëdigde ambtenaren en zet men camera’s in om sluikstorters te betrappen. Momenteel al in Lokeren, en binnenkort rolt IDM ook een cameraproject uit in de andere 5 IDM-gemeenten (Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate). Door al deze acties lopen sluikstorters een grotere kans om betrapt te worden. En wie het al goed doet, krijgt tijdens de actieweek ook een kleine beloning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *