Fluvius voert energiescans uit in gemeentelijke gebouwen

De gemeentelijke gebouwen in Zelzate ondergaan de komende maanden een energiescan. Met de resultaten wil energieleverancier Fluvius een energiezorgplan opstellen. Dat moet de gemeentediensten in de toekomst zo spaarzaam mogelijk met energie doen omspringen.

Gemeente wil goede voorbeeld geven

“Fluvius zal ons adviseren om bepaalde ingrepen te doen, bijvoorbeeld het plaatsen van isolatie”, vertelt milieuschepen Steven De Vuyst. “Op deze manier doen we het energieverbruik en de CO2-uitstaat verlagen”. De energiescan van Fluvius is een belangrijk onderdeel van het gemeentelijk klimaatactieplan. De gemeente wil het goede voorbeeld geven rond energiezuinige ingrepen en investeringen.

Energietips voor Zelzatenaren

Ook Zelzatenaren kunnen energietips ontvangen en gesensibiliseerd worden dankzij het woon-en energieloket ‘Woonwijzer Meetjesland”. Elke dinsdagmiddag kan je terecht tussen 16 en 19 uur in de gebouwen van het Sociaal Administratief Centrum op de hoek van de Kleine Landeigendomlaan en de Chalmetlaan. Je kan vooraf een afspraak maken via 09/378.61.70 of info@woonwijzermeetjesland.be.