Radio ZRO

Fraai lenteweer

Vandaag, zaterdag 27 mei, start frisjes. Van uit het noordoosten wordt warmere en droge landlucht aangevoerd waarin de zon uitbundig gaat schijnen. De temperatuur kan oplopen naar 21 graden en vandaag hebben we normaal slechts recht op 18,7 graden. Net zoals gisteren gaat een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind het warmtegevoel iets onderdrukken. De kans op zonnebrand wordt zeer groot.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,4 graden overdag 17,8 graden en viel er 0,5 mm regen.

Komende nacht blijft het matig tot vrij krachtig doorwaaien en daalt de temperatuur naar 10 graden.

Zondag wordt het met 22 graden nog warmer. De zon zal echter af en toe wat gehinderd worden door velden hoge sluierwolken of een enkel onschuldig stapelwolkje. De matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind zal de pret niet bederven.

Maandag en dinsdag krijgen we vanaf het noorden frissere lucht aangevoerd waarin de zon af en toe zal gehinderd worden door bewolking. De temperatuur valt dan terug naar gemiddeld 18 graden.

Woensdag tot en met zaterdag is het hek volledig van de dam. Met een noordoostelijke wind wordt veel warmere landlucht aangevoerd waarin de temperatuur rond de 24 graden gaat schommelen. De eerste zomerse dag van 25 graden wordt mogelijk. Zon en wolken gaan de koek delen en een volledig zonnige dag behoort tot de mogelijkheid.

Daarna volgt tot en met zaterdag 10 juni een periode waarin de kans groot is dat de temperatuur terugvalt naar ongeveer een nog steeds fraaie 20 graden. Van uit het zuiden van Europa wordt vochtiger lucht aangevoerd met een stijgende kans op een regen- of onweersbui.

Maak er een mooie en gezellig zaterdag van en de bbq mag overuren maken.

Categorieën

Archieven