Frank Bruggeman lanceert nieuw initiatief: De Blauwe Harten

Voormalig Zelzaats burgemeester Frank Bruggeman kwam vandaag op de proppen met een nieuw initiatief: De Blauwe Harten. Een liefdadigheidsorganisatie die mensen opnieuw moet verbinden. “We werken ook samen met zelfstandigen, en dit loopt heel goed”, zegt Bruggeman trots.

Geen politieke partij

Een week geleden werden Frank Bruggeman en Filip Bruggeman uit de partij gezet van VLD-SD. Eerder deed het de ronde dat Bruggeman een eigen politieke partij zou opstarten. Hij blijft toch zetelen in de Zelzaatse gemeenteraad voor VLD-SD, en zal dus niet als partij-onafhankelijke aantreden. Bruggeman sluit niet uit dat De Blauwe Harten op termijn kan uitgroeien tot een nieuwe politieke partij. “Op dit moment hebben we leden die niks met politiek willen te maken hebben, anderen dan weer wel. We zijn in totaal met twaalf, en iedereen is welkom bij ons”.

Eerste activiteit

Op 22 november zal de eerste activiteit van De Blauwe Harten plaatsvinden: een benefietbingo voor Thomas. De zestienjarige jongen uit Zelzate werd geboren met een zwaar afwijkende kromming van de wervelkolom waardoor hij zeer beperkt is in zijn bewegingen. De handicap brengt zware kosten met zich mee.