Radio ZRO

Fris en droog

Vandaag, dinsdag 17 januari, wordt eindelijk eens een droge dag. De dag start met opklaringen doch in de loop van de dag schuift er van uit het westen hoge bewolking over onze streek. De zon zal echter normaal steeds door de hoge bewolking heen kunnen schijnen. De plaatselijke gladheid zal in de loop van de voormiddag verdwijnen. De temperatuur loopt op naar 3 graden bij een zwakke veranderlijke wind. Normaal hebben we vandaag recht op 7,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3,8 graden overdag 8,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnt de hoge bewolking en gaat het vriezen tot – 2 graden. De kans op vorming van enkele aanvriezende mistbanken en rijmplekken op bruggen en viaducten wordt groot. Het wordt dus woensdagmorgen uitkijken als met vroeg de weg op gaat.

Woensdag gaat vrij zonnig verlopen al komen er in de namiddag meer en meer wolken opzetten. Naar de avond toe stijgt de kans op een winterse of sneeuwbui. De temperatuur loopt op naar 4 graden om na zonsondergang te dalen naar het vriespunt toe. Tevens gaat de zuidwestelijke wind na zonsondergang toenemen naar vrij krachtig.

Donderdag gaan er meerdere winterse buien vallen bij 4 graden en lager tijdens winterse buien. Tijdelijke gladheid is in de buien niet uitgesloten.

Vrijdag tot en met weekend kunnen er alle dagen winterse of sneeuwbuien vallen bij gemiddeld 3 graden. Tijdens de nachten gaat het steevast licht vriezen.

Daarna volgt tot en met 31 januari een licht wisselvallige periode met alle dagen kans op een winterse bui. De temperatuur gaat rond de 4 graden schommelen en is er kans dat de temperatuur lager gaat uitvallen. De kans op nachtvorst is alle dagen aanwezig.

Een mooie dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven