Gent schrapt evenementen en verplicht mondmasker op meer plaatsen

Gent neemt nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Evenementen waarbij het aantal bezoekers niet kan worden gelimiteerd, worden afgelast, en in de leefstraten, de recyclageparken, op de Blaarmeersen en het nieuwe skatepark is een mondmasker verplicht.

Evenementen met teveel bezoekers afgelast

Evenementen in openlucht waarbij het aantal bezoekers niet kan worden beperkt tot 200 personen en/of waarbij de afstandsregels niet kunnen worden gegarandeerd, mogen niet doorgaan. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 31 augustus. Het gaat om straatfeesten, buurtfeesten, occasionele rommelmarkten, kermissen en foren (kermis aan Merelbeke station, de Oogstkermis in Oostakker en de Kermis op Ledeberg). Evenementen waarbij de voorwaarden wel kunnen worden gegarandeerd en die een vergunning krijgen, kunnen wel doorgaan.

Mondmasker verplicht in De Blaarmeersen

Vanaf 30 juli is het verplicht om een mondmasker te dragen op het domein van De Blaarmeersen. Voortaan moet je ook op het nieuwe skatepark altijd een mondmasker dragen. Het bezoekersaantal wordt bovendien gelimiteerd van 200 naar 150 bezoekers en voor de kiddiezone van 50 naar 40. Mondmaskers zijn ook verplicht in het winkelwandelgebied, enkele drukkere schakelstraten (Wondelgemstraat, Bevrijdingslaan, Dampoortstraat en de Dendermondsesteenweg van Dampoort tot Heernisplein), en nu ook de leefstraten. Ook wie op die plekken fietst of met een brommer rijdt, moet een mondmasker dragen. Sinds woensdag is ook op de recyclageparken een mondmasker verplicht.