Gentse Haven krijgt groot distributiecentrum voor vlotte e-commerce

Logistiek vastgoedontwikkelaar Heylen Warehouses is gestart met de bouw van Ghent Logistic Campus, een groot distributiecentrum in de Gentse haven. De logistieke site in Rieme-Noord zal 250.000 m² groot zijn en creëert zo’n 500 jobs in de regio.

Meer opslagruimte, dichter bij huis

De nood aan opslagplaats blijkt groter dan ooit, nu het online winkelen een enorme boost kende tijdens de coronacrisis. De nood aan meer opslagruimte dichter bij huis neemt toe. ‘We willen met Ghent Logistic Campus een snelle en zekere levertermijn garanderen voor online bestellingen’, zegt de CEO van Heylen Warehouses.

Ideale ligging in North Sea Port

Gelegen in het Gentse deel van North Sea Port biedt de Ghent Logistic Campus de ideale ligging voor snel en vlot transport. Dit zowel over zee, als via het spoor en de openbare weg. Zo ligt het warehouse bij de kruising van alle grote snelwegen en is er een spoorwegconnectie richting Europa en China.

“Verder inzetten op ontwikkeling van e-commerce”

“Als North Sea Port zetten we graag verder in op de ontwikkeling van e-commerce en duurzame warehousing in de haven. Ook in coronatijden laten we zien dat North Sea Port met de zowat 1.000 hectare ruimte om te investeren en de uitgebreide multimodale verbindingen via de zee en landinwaarts aantrekkelijk is om te investeren en honderden jobs te creëren’, aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port.