Radio ZRO

Georges Bosschem (101) overleden

Afgelopen zondag is Georges Bosschem (101) overleden. Georges was decennialang veldwachter in Assenede en hét gezicht van de feestcommissie. 18 maart vierde hij nog zijn 101ste verjaardag. Vorig jaar groeide hij bij het begin van de coronacrisis uit tot een symbool van hoop.

Georges Bosschem begon zijn lange beroepsloopbaan als douanier. Het waren de hoogdagen van het smokkelen in onze regio. Tijden waarin douaniers een kat- en muisspel speelden met de lokale botersmokkelaars en die vandaag nog altijd tot de collectieve verbeelding spreken. Daarna ging het richting politieschool in Gent om uiteindelijk aangesteld te worden als veldwachter in ‘zijn’ Assenede.

Georges Bosschem antwoordde in die jaren enkel aan de provinciegouverneur en…de Assenedenaar. Georges schreef amper boetes uit, maar slaagde er wel altijd in de orde te bewaren. Een goedlachse reus en altijd met de fiets op pad. Dat laatste was zijn passie en bleef hij doen tot hij enkele jaren geleden zijn intrek naam in het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef in Assenede.