Radio ZRO

Grijs en droog

Vandaag, vrijdag 02 december, wordt een grijze maar droge dag. Van opklaringen zal vandaag weinig of geen sprake zijn. Een matige noordoostelijke wind voert koude lucht aan en gaat geen hogere temperatuur dan 4 graden toelaten. Normaal hebben we vandaag recht op 7,8 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,9 graden overdag 4,5 graden en vielen er winterse buien met in totaal 7,8 mm neerslag.

Komende nacht blijft het zo goed als droog en daalt de temperatuur naar 2 graden bij een matige noordoostelijke wind.

Het ganse weekend gaat droog verlopen en de kans op enkele opklaringen blijft klein. De matige noordoostelijke wind laat geen hogere temperatuur toe dan 3 graden en gaat het koudegevoel nog aanwakkeren.

In de nacht naar maandag toe trekt er een neerslagzone over het noorden van Frankrijk naar het oosten. Deze neerslagzone dringt iets verder op naar het noorden. Maandag blijft de neerslagzone slepen over ons land en kan er in de voormiddag zelfs wat natte sneeuw vallen. In de namiddag stijgt de temperatuur naar 3 graden en gaat de neerslag als regen vallen.

De ganse verdere week blijven we in relatief koude lucht vertoeven. De noordoostelijke wind voert vrijwel droge lucht aan en de temperatuur gaat rond de 4 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met vrijdag 16 december een meer wisselvallige periode waarin de kans op winterse neerslag groter wordt. De wind vertoeft doorgaans in de noordoostelijke hoek en de temperatuur gaat overdag rond de 2 à 3 graden schommelen. Bij opklaringen kan het ’s nachts licht gaan vriezen.

Kortom, de winter tracht vaste voet aan wal te zetten en is voorlopig niet van plan West Europa te verlaten.

Een knusse vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven