Radio ZRO

Grijs en komende nacht neerslag

Vandaag, woensdag 25 januari, wordt het terug een grijze dag en blijft de zon de grote afwezige. De temperatuur loopt op naar 2 graden en normaal hebben we vandaag recht op 6 graden. De wind is naar het zuiden gedraaid en wordt matig;

Vorig jaar werd het na een nacht van – 1,2 graden overdag 3,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht trekt er van uit het noordwesten een neerslagzone over onze streek. De neerslag kan in eerste instantie als ijzel of sneeuw vallen maar zal in het tweede deel van de nacht overgaan in regen. De temperatuur daalt in het eerste deel van de nacht naar het vriespunt toe om tegen de ochtend aan te stijgen naar 2 graden in de regen. De zuidelijke wind ruimt naar het noorden en wordt matig.

Donderdag wordt het een afwisseling van bewolkte periodes en wat zon. Er gaan enkele lichte regenbuitjes vallen bij een naar 7 graden oplopende temperatuur. Er gaat een matige noordelijke wind waaien.

Vrijdag wordt het terug met 3 graden wat kouder en kan er een winters getint buitje vallen.

Zaterdag wordt dan een droge dag met vrij veel opklaringen bij een kille 3 graden.

Vanaf zondag stelt er zich dan een westelijke hoogtestroming in waarmee regelmatig  regenzones afgewisseld met buien naar West Europa gaan gevoerd worden. De temperatuur gaat tot en met woensdag 08 februari rond het langjarig gemiddelde van 7 graden schommelen. Lichte nachtvorst wordt dan nog alleen mogelijk bij brede opklaringen.

 Echt winterse toestanden zijn niet te vrezen voor 08 februari.

Een knusse woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven