Radio ZRO

Grijs en licht motregen.

Vandaag, vrijdag 19 november, wordt met 13 graden een zeer zachte dag. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 8,9 graden. Verder is het een grijze dag waarbij enkele schaarse opklaringen het weer niet kunnen opvrolijken. Een ganse dag is er kans op wat zeer lichte motregen die echter niet veel zal voorstellen. De zuidwestelijke wind is over het algemeen matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,9 graden overdag 11,1 graden en viel er 2,4 mm regen.

Komende nacht verandert er niks aan het weerbeeld. Het blijft bewolkt met af en toe wat zeer lichte motregen. De temperatuur zakt slechts naar 9 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Wie denkt dat het zaterdag beter weer wordt is er aan voor de moeite. Grijs met wat zeer lichte motregen en een naar 11 graden oplopende temperatuur maken er de burger niet vrolijk van.

Zondag gaat het in de loop van de dag licht regenen gevolgd door enkele buien. In de loop van de dag daalt de temperatuur van 10 graden met een tweetal graden bij een naar het noordwesten tot het noorden ruimende wind.

Maandag blijft het wellicht droog en de temperatuur houdt het voor bekeken bij 6 graden. De matige noordelijke wind zal het voor het gevoel nog kouder maken.

Tot het einde van de week blijft de temperatuur steken op gemiddeld 5 graden en stijgt de kans op enkele winterse buien van regen, korrelhagel en natte sneeuw. De kans op lichte nachtvorst is zeer reëel.

Hoe het daarna verder gaat is zeer onduidelijk geworden daar de verschillende weercomputers steeds andere oplossingen ophoesten.

Een rustige vrijdag gewenst en houdt u strikt aan de geldende coronaregels.