Radio ZRO

Grijs en mistig.

Vandaag, donderdag 13 januari, wordt een grijze dag. We leven al dagenlang onder de vleugels van krachtige hoog drukgebieden waardoor er weinig beweging in de atmosfeer is. Hierdoor kan de winterzon de lage wolken en de gevormde mist niet verdrijven. Zo mogen we ook vandaag ons aan mistig en grijs weer, zonder opklaringen, verwachten. De temperatuur kan ten hoogste oplopen naar 5 graden bij een zwakke doorgaans zuidwestelijke wind. Normaal hebben we vandaag recht op 7,3 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1 graad overdag 5,1 graden en viel er 0,1 mm regen.

Komende nacht gaat zeer mistig verlopen. De temperatuur zakt naar het vriespunt toe. Dit kan leiden tot de vorming van rijm en ijsplekken. De wind blijft zwak en veranderlijk.

Vrijdag wordt een gelijkaardige dag als vandaag, zijnde: mistig en grijs. De temperatuur haalt terug ten hoogste 5 graden.

Zaterdag komt er eindelijk wat beweging in de atmosfeer bij een zwakke zuidoostelijke wind. De kans is groot dat we eindelijk de zon even te zien gaan krijgen. De temperatuur blijft met 5 graden aan de frisse kant.

Zondag gaat dan terug grijs verlopen met kans op wat lichte regen bij 6 graden en een matige westelijke wind.

Zijn er maandag nog een paar opklaringen mogelijk dan keert  dinsdag het grijze even terug. De temperatuur schommelt beide dagen rond de 7 graden.

Vanaf woensdag zijn we dan wederom vertrokken voor rustig en droog weer dat kan aanhouden tot 27 januari. De kans op mist en nachtvorst wordt vrij groot en de temperatuur gaat rond de 5 graden schommelen.

Een veilige en aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven