Radio ZRO

Grijs en saai.

Vandaag, dinsdag 16 november, wordt opnieuw een saaie, grijze dag. De ganse dag kan er nog wat zeer lichte motregen vallen al gaan de drogere periodes toch overheersen. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en zal in de late namiddag toenemen van zwak naar matig. Met 7 graden blijven we beneden de 9,3 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,3 graden overdag 11,8 graden en viel er 0,4 mm regen.

Komende nacht blijft het bewolkt en neemt de kans op wat lichte regen of motregen toe naar woensdagochtend. De temperatuur van 7 graden loopt op naar 10 graden tegen het opgaan van de zon. De wind is gedraaid naar het zuiden en neemt toe van zwak naar matig.

Woensdag regent het nog in de voormiddag vooraleer het droog wordt in de namiddag en er opklaringen tevoorschijn komen. Met 11 graden wordt het een stuk zachter en de matige zuidwestelijke wind ruimt naar het westen tot het noordwesten.

Donderdag blijft overwegend grijs maar zacht met 11 graden.

Vrijdag en zaterdag blijft het grijs maar gaat het af en toe licht regeneng bij een zeer zachte 13 graden op vrijdag dalend naar 11 op zaterdag.

Zondag trekt er een intense regenzone over die gevolgd wordt door veel frissere polaire lucht. De temperatuur stijgt eerst naar 11 graden om na de doortocht van de regen te dalen naar 8 graden.

Vanaf maandag volgt dan tot het einde van de maand een wisselvallige periode waarin we de ganse periode onder invloed blijven van polaire lucht. De temperatuur van 7 graden op maandag zakt dan naar gemiddeld 5 graden. De buien krijgen, zeker ‘s nachts en ook naar het einde van de maand toe, een meer winters karakter. Bij opklaringen stijgt ook de kans op lichte nachtvorst.

Een aangename maar veilige dinsdag gewenst.