Radio ZRO

Grijs met lichte motregen.

Vandaag, zaterdag 20 november, wordt het een ganse dag grijs weer met kans op wat lichte motregen tegen de avond aan. De temperatuur loopt op naar een zachte 11 graden zeker daar we vandaag slechts recht hebben op 8,4 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe van zwak naar matig om na zonsondergang verder toe te nemen naar vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,3 graden overdag 8,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het in het tweede deel van de nacht licht tot soms matig regenen. De temperatuur zakt slechts naar 8 graden en de matige zuidwestelijke wind ruimt naar het noordwesten.

Zondag start nog regenachtig doch in de loop van de voormiddag wordt het droog en breekt de zon af en toe door. In de namiddag wordt een enkele bui mogelijk met een kleine kans op onweer en wat korrelhagel. De noordwestelijke wind wordt matig en ruimt ‘s avonds naar het noorden. De temperatuur loopt op naar 10 graden om in de namiddag enkele graden te verliezen.

Maandag tot en met woensdag worden droge dagen waarin de zon op maandag en dinsdag haar deel gaat opeisen. Met gemiddeld 7 graden wordt het frisser en zeker dinsdagmorgen wordt lichte nachtvorst mogelijk.

Vanaf donderdag en dit tot de eerste week van december, neemt de wisselvalligheid toe. De buien gaan meer en meer en winters karakter aannemen van regen gemengd met natte sneeuw, korrelhagel en natte sneeuw. Daar ook de kans op lichte nachtvorst groeit kan dit aanleiding geven tot soms gladde wegen in de nacht en de eerste uren van de voormiddag. De temperatuur gaat schommelen van 4 graden tijdens periodes van winterse buien en 7 graden bij de doortocht van een regenzone.

Een aangename doch veilige zaterdag gewenst.