Radio ZRO

Grijze start en daarna opklaringen.

Vandaag, woensdag 17 november, starten we grijs. Deze voormiddag is nog wat lichte motregen mogelijk vooraleer er vanuit het noordwesten opklaringen komen opzetten. De zuidwestelijke wind wordt matig en ruimt in de loop van de dag naar het westen en kan dan soms toenemen naar vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar 11 graden en dat is een stuk hoger dan de 8,7 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,2 graden overdag 12,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er soms brede opklaringen waarin de temperatuur kan dalen naar 7 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Donderdag krijgen we een afwisseling van zon en bewolkte periodes waarbij deze laatste in de namiddag de overhand gaan nemen. Met 11 graden blijft het zacht en de zuidwestelijke wind wordt matig.

Vrijdag en zaterdag worden grijze dagen met af en toe een spatje motregen en een zeer zachte 12 graden.

Zondag trekt er een actieve regenzone over die gevolgd wordt door veel frissere polaire lucht waarin de temperatuur blijft steken op 8 graden.

Verlopen de eerste dagen van volgende week droog dan mogen we ons vanaf het midden verwachten aan meer en meer buien. Deze zullen naar het einde van de week meer winterse trekken gaan vertonen. Wordt het maandag nog 8 graden dan daalt de temperatuur naar gemiddeld 6 graden daarna om vanaf het einde van de week nog een graadje te verliezen. De kans op lichte nachtvorst wordt reëel vanaf dinsdagnacht. Deze periode kan aanhouden tot het einde van de maand.

Een rustige woensdag gewenst en blijf consequent de geldende corona regels volgen.