Inwoners kunnen investeren in het windpark van ArcelorMittal

De inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk en Desteldonk krijgen de kans om te participeren in het Storm-windpark op de terreinen van staalreus ArcelorMittal in de Gentse haven.

De bouw van het windpark is al volop bezig en de ingebruikname staat gepland voor begin volgend jaar. De drie windturbines hebben elk een hoogte van 200 meter. Eens het windpark operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 8.200 gezinnen. De omwonenden krijgen nu de mogelijkheid om mee te investeren en zo ook te delen in de winst. Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert dat geld in het Storm-windpark in de Gentse zeehaven. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4 tot 6%. Verder kunnen de coöperanten groene stroom afnemen aan een gunsttarief. Storm CVBA telt op dit moment in totaal 1.538 coöperanten voor de Storm-windparken in Wachtebeke, Maasmechelen, Westerlo, Wielsbeke, Geel, Desselgem, Meer en Dilsen-Stokkem.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven van maandag 21 november tot en met woensdag 21 december.

Op dinsdag 22 november wordt een infovergadering georganiseerd over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in zaal De 4 Seizoenen in Domein Puyenbroeck. (HLN)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *