Koninklijk Atheneum reageert op weigering jongen

Twee dagen voor het einde van de schoolvakantie kreeg Brigitte telefoon van de school om het resultaat van de toelatingsklassenraad aan haar mee te delen en de beslissing te kaderen. De jongen was reeds ingeschreven en de boeken waren betaald alsook het inschrijvingsgeld was overgemaakt. De ouders schrokken en gingen op gesprek bij het Koninklijk Atheneum. Volgens de ouders was hun zoon niet welkom op de school omdat hij uit het buitengewoon onderwijs komt. De school reageert nu op de hele heisa. “De toelatingsklassenraad heeft de afweging gemaakt rond wat deze jongere de beste mogelijkheden biedt in zijn schoolloopbaan en om een aantal redenen een ongunstig advies uitgesproken. De school heeft hem vervolgens, in een gesprek met hem en zijn moeder, een volwaardig alternatief aangeboden binnen het bestaande onderwijslandschap. Dat gesprek met de mama en de jongen is positief verlopen.”, klinkt het bij de directie van het Koninklijk Atheneum.

2 Comments

 1. Welk volwaardig alternatief hebben jullie ons gegeven ? Gaat dat over de boek en 4 scholen die jullie mij gegeven hebben ?
  Jullie moesten zich diep schamen jullie zijn zo in de fout gegaan en als nog de schuld bij ons zoeken!
  Jullie wouden mij zelf geen weigeringsdocument geven zodat ik inorde was met mijn kinderbijslag.
  Jullie hebben zelf geen moeite gedaan voor met CLB samen te werken .
  Mijn zoon stond zelfs te smeken om hem die kans te geven , waar is zijn waardelijkheid ? Het antwoord dat hij kreeg was ‘ ga weer naar het Vurstjen’ Doe daar jou jaar uit tot je 18e en doet dan volwassenonderwijs zo kan je ook jou diploma halen wast dat dan het volwaardig alternatief ?

 2. daniel van acker says:

  als ik het antwoord vd schooldirectie en de reactie van de moeder lees, dan kan ik niets anders dan besluiten, dat de communicatie vd school uit ronduit slecht is. Hoe kan het anders dat de boeken voor de jongen al gekocht waren alsook inschrijvingsgeld reeds betaald..en daarna geweigerd worden ! vroeger hadden we goed onderwijs..dit moetenwe nu in vraaa stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *