Koninklijke Toneelbond ‘Door Vriendschap Geriemd’ telt 3 gouden jubilarissen

De toneelbond ‘Door Vriendschap Geriemd’, opgericht in 1931, telt dit jaar niet minder dan drie gouden jubilarissen. Secretaris Alex De Vreeze Noel Slock en voorzitter Ivan Wellens staan vijftig jaar op de Riemse planken.

De toneelbond ging van start in de keuken van de drankgelegenheid van René Van Herreweghe, stichter van de vereniging. Merkwaardig is dat het verhaal van de toneelbond intens verweven was met het leven en de geschiedenis van Rieme zelf. van 1940 tot 1950 leefde de Riemse bevolking als het ware in een spookdorp, midden de ruïnes en noodwoningen die door het Amerikaanse leger werden opgetrokken. De toneelvereniging beperkte haar activiteiten niet tot het opvoeren van toneelstukken, maar zij heeft samen met de ganse Riemse bevolking een grote inspanning geleverd bij de heropbouw van de parochie en de heropleving van het sociaal en cultureel leven in het zwaar geteisterde dorp na de bombardementen van WO II.

Samen met hun vrienden vieren Alex, Noël en Ivan hun gouden jubileum met 5 voorstellingen van het blijspel ‘Opa pakt EPO’. De voorstellingen gaan door in de polyvalente zaal Sint-Barbarastraat Rieme, waar zij 50 jaar terug als jonge snaken voor de eerste maal op de planken stonden. De regie ligt dit jaar in de handen van Zelzatenaar Walter Poppe.

De voorstellingen gaan door op vrijdag 4 en 11 december, zaterdag 5 en 12 december telkens om 20 uur en zondag 13 december 2015 om 14.30 uur. Meer info op het nummer 09-344 43 78.

VdeB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *