Radio ZRO

KVV mag spreken van een positieve heenronde

KRC Gent - KVV Zelzate

Met uitzondering van Petegem – Jong Cercle van de zestiende speeldag zit de heenronde er op. Zondag staat voor KVV opnieuw een topper op het programma. Met plaats acht in de stand zijn de doelen voorlopig bereikt.

Acht overwinningen, drie gelijke spelen en zes nederlagen; dat is het bilan van KVV Zelzate na de heenronde. Daarmee staan ze in de linkerkolom, een ambitie die aan het begin van het seizoen uitgesproken werd. Toch konden de groenhemden hoger staan, maar dit geldt vermoedelijk voor alle ploegen. Op het einde van het seizoen is de rekening meestal in evenwicht. In de eerste periode werd gestrand op de negende plaats, in de tweede periode staat Zelzate momenteel op de derde plaats op drie punten van Lokeren-Temse en twee punten minder dan Racing Gent. Ook Petegem en Torhout staan op gelijk hoogte maar de eersten hebben dus een wedstrijd minder.

Doelman Darko Van Rie speelde als enige alle 1.530 minuten. Ook Pieter Grootaert (1.502), Simon Lanckman (1.470), Jens Vandenhende (1.368) en Sami Djadi (1.266) haalden alle selecties. Tibo Franki en Kyran Boete haalden zestien selecties en speelden respectievelijk 1.373 en 1.172 minuten. Grootaert en Lanckman startten ook alle wedstrijden. 21 spelers haalden al het wedstrijdblad, enkel tweede doelman Robbe Trouvé kwam nog geen minuut in actie.

De grootste overwinning, 4-1, haalde men zowel thuis tegen Westhoek als uit bij Erpe-Mere, tegen Jong Cercle liep men met 0-4 de zwaarste nederlaag op. Uit bij leider Lokeren-Temse werd met 1-3 de mooiste overwinning gehaald, thuis tegen Merelbeke werd het met 2-3 de zuurste nederlaag.

De groenhemden scoorden in totaal 32 doelpunten en kregen ze er 26 tegen. Nieuwkomer Thomas Zwart legde er al negen in het mandje, Richard Antwi-Manu zit aan zes en Roy Broeckaert trof in de heenronde viermaal raak. Kyran Boete, Sami Djadi, Jules Flamant, Simon Lanckman en Tibo Franki vonden al tweemaal de weg naar de netten.

Zondag komt Oostkamp, de vijfde in de stand, op bezoek. De heenwedstrijd eindigde op 1-1 na doelpunten van Roy Broeckaert, via strafschop, en Vanhaeren voor de West-Vlamingen. De aftrap is nog steeds om 14.30 uur maar anderhalf uur vroeger start de Ladies Day. Alle vrouwen, getooid in de groen/witte kleuren krijgen gratis toegang tot 14 uur en mogen rekenen op een hapje en een drankje.

Foto ®Koen Van Waesberghe: op KRC Gent leed KVV Zelzate zijn zesde seizoensnederlaag.