Radio ZRO

KVV wint en speelt gelijk op HO Kalken tijdens oefenwedstrijden

HO Kalken - KVV Zelzate
HO Kalken - KVV Zelzate

Onder het toeziend oog van VRT-reporter Tom Boudeweel speelde KVV Zelzate deze namiddag twee oefenwedstrijden. Een gelijkspel en een overwinning waren de resultaten. Ondertussen raakten enkele nieuwe verbintenissen bekend.

KVV Zelzate was met al zijn volwassen spelers afgezakt naar het Plaetinck stadion in Kalken. De eerste ploeg bekampte er de fiere leider is in de hoogste provinciale reeks -Kalken heeft tien punten voor op de eerste achtervolger Aalter-, de beloften namen het op tegen Kalken B dat uitkomt in de derde provinciale en geleid wordt door oude gekende Stijn De Vriendt.

Malo Ringoot scoort tweemaal maar mist strafschop

De fanion startte met Robbe Trouvé, Benjamin De Bremme, Jens Vandenhende, Ennio Martens, Tibo Franki, Kevin Kabera, Nicolas Van Buyten, Richard Antwi-Manu, Kyran Boete, Tars Notteboom en Roy Broeckaert. Kwamen in: Darko Van Rie, Pieter Grootaert, Simon Lanckman, Sander Van Cauwenberg, Lauden Decorte Floris Criel, Joachim Van de Velde en Kylian Hillaert.

Bij de beloften speelden Runar De Wispelaere, Yannick De la Ruelle, Joachim Van de Velde, Kylian Hillaert, Dario Beresole, Albion Koçi, Malo Ringoot, Louis Lippens, Joachim De Kimpe, Ilario De Cock, Dario Steel, Louis Six en Gianni Van der Jeugd.

In de eerste helft scoorde Simon Lanckman net voor halfweg bij zijn eerste baltoets na een vrije trap van Nicolas Van Buyten. Diezelfde Van Buyten zag nog tweemaal zijn volley weggewerkt door een sterke Baele. Een vrije trap van thuisspeler Christiaens kwam via de lat terug in het veld. Na de rust besloot Roy Broeckaert op het uur voorlangs, aan de overzijde lukte Bonny overhoeks de gelijkmaker. Negen minuten voor het einde werd Wymeels afgezonderd voor Darko Van Rie, de KVV-doelman bleek de sterkste, ook een gevaarlijke plaatsbal van De Brabander moet hij nog over doel werken.

Roy Broeckaert verlengt voor twee seizoenen

De beloften kwamen vrij vroeg op voorsprong door Malo Ringoot, op het halfuur verdubbelde Kylian Hillaert de bezoekende voorsprong en tien minuten voor de rust maakte Ringoot zijn tweede van de namiddag. Direct na de koffie vergat Ringoot zijn hattrick te vervolledigen door een strafschop te missen, aan de overzijde werd een thuisdoelpunt van De Coen afgekeurd wegens buitenspel. De Vleeschouwer en Matthijs zorgen toch nog voor twee eerredders maar verder kwam de thuisploeg niet.

Dit weekend raakt ook bekend da, na Christophe Van Gysel en Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens de club zal verlaten. Na vijf KVV-seizoenen trekt hij naar… HO Kalken. KVV-chouchou Roy Broeckaert heeft zijn verbintenis dan weer verlengd tot de zomer van 2024. Sander Van Cauwenberg (2023), Kevin Kabera (2024), Kyran Boete (2023) en Floris Criel (2023) zijn de laatste die bijtekenden. Van de B-beloften trekken Runar De Wispelaere en Giani Willems naar SK Wachtebeke.

Categorieën

Archieven