Radio ZRO

KVV Zelzate – Jong Cercle 0-4

KVV Zelzate
KVV startte voor het eerst met Kristi Kullaj (30) in de basis.

Tegen een beresterke U23-ploeg van Cercle Brugge kwam KVV nooit in het stuk voor. Het was in alle opzichten te licht voor Jong Cercle. In de stand daalt groen/wit naar de onderste regionen, met één punt na drie wedstrijden; Jong Cercle is de nieuwe leider.

KVV Zelzate: Darko Van Rie, Benjamin De Bremme (46’ Kyran Boete), Jules Flamant (46’ Emmanuel-Koffi Nyarko), Pieter Grootaert, Simon Lanckman, Sami Djadi, Kevin Kabera, Thomas Zwart (21’ Roy Broeckaert), Tibo Franki, Jens Vandenhende en Kristi Kullaj.
Jong Cercle: Milan Standaert, Alexis Larade, Aske Sampers, Dagoberto Espinoza (64’ Jef De Block), Jef Vandemaele, Sören Coens (80’ Dré Callens), Christiaan Ravych, Rayan El-Bahri, Koen Lucker Lucca, Jonas Lietaert en Mehdi Bouhadi Hamza (75’ Mathieu Vervaecke).
Doelpunten: 16’ Vandemaele 0-1, 39’ Ravyck 0-2, 55’ Coens 0-3 en 70’ El-Bahri 0-4
Gele kaarten: De Bremme en Coens
Scheidsrechters: Ruben Calluy, Toon Valgaeren en Fabian De Vriendt.

De bezoekers kwamen op het kwartier op voorsprong toen Vandemaele een afgeblokt schot van Hamza achter Van Rie joeg. Net daarvoor moest Thomas Zwart naar de kant met pijn in de hamstring, Roy Broeckaert kwam hem vervangen. Diezelfde Van Rie moest nog paraat zijn op een schot van Sampens en iets later besloot Ravych op de lat. Diezelfde Ravych kopte vijf minuten voor de rust een scherp aangesneden hoekschop van Hamza hard binnen. Op slag van rust miste Djadi de aansluitingstreffer toen hij door een kopbal van Broeckaert werd afgezonderd voor Standaert.

Djadi mikte een vrije trap voorlangs, aan de overzijde kwam Espinoza alleen voor Van Rie, hij legde de bal lateraal en de meegevolgde Coens kon de 0-3 aantekenen. Een kwartier later ging Van Rie op wandel, zijn inspeelpass bereikte echter El-Bahri die er vanop de middellijn 0-4 van maakte. In het slot ging een schot van Callens via de vingertoppen van Van Rie en de paal terug in het spel, niemand van de bezoekers was goed gevolgd.

Jong Cercle, dat woensdag een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag met 1-0 won van Aalst, leidt met acht punten. Een trio achtervolgers met Oostkamp, Dikkelvenne en Westhoek hebben zeven punten. KVV staat, samen met Gullegem en Merelbeke onderaan met één punt, Erpe-Mere blijft puntenloos laatste.