Legionellabesmetting in Gentse kanaalzone breidt verder uit

In de Gentse kanaalzone zijn nu reeds 16 mensen besmet geraakt met legionella. Zij zijn opgenomen in ziekenhuizen in de regio. 7 van de 16 patiënten wonen in Evergem, verspreid over de gemeente. Agentschap Zorg en Gezondheid doet een uitgebreid onderzoek naar de bron van de besmetting, maar heeft daar voorlopig nog geen resultaten over.

Het risico om besmet te raken blijft erg klein. Ook al adem je de bacterie in, dan nog gaat de overgrote meerderheid van de mensen er niet ziek van worden.

Brononderzoek

De afgelopen dagen liet Agentschap Zorg en Gezondheid waterstalen onderzoeken in en rond de installaties voor koelwater van meerdere bedrijven in de Gentse Kanaalzone. Omdat de bacterie eerst moet kunnen groeien in zo’n waterstaal, zal het tot volgende week duren vooraleer de analyseresultaten bekend zijn en er een mogelijke oorzaak kan aangewezen worden.

De patiënten worden de komende dagen nog verder bevraagd om op zoek te gaan naar wat ze met elkaar gemeenschappelijk hebben. Uit de eerste resultaten van deze bevraging blijkt dat zij niet op gemeenschappelijke evenementen of locaties aanwezig zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *