Radio ZRO

Lichte regen.

Vandaag, woensdag 19 januari, verblijven we deze voormiddag onder een dik wolkendeken doch blijft het droog. In de loop van de namiddag trekt er van uit het noordwesten een verzwakte regenzone over. Deze wordt gevolgd door enkele opklaringen en een verdwaalde winterse bui. De temperatuur loopt op naar 6 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 8,1 graden. De zwakke zuidwestelijke wind ruimt na de doortocht van de regenzone naar het noordwesten en wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,7 graden overdag 10,5 graden en viel er 7,5 mm regen.

Komende nacht wisselen brede opklaringen en enkele winterse buien elkaar af. Bij een matige noordwestelijke wind daalt de temperatuur naar 2 graden.

Donderdag trekken er af en toe winterse buien over en zal de zon zeker haar deel opeisen tussen de buien door. De noordwestelijke wind wordt een ganse dag matig tot vrij krachtig. Met 5 graden en lager tijdens een intense bui blijft het aan de frisse kant.

Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en kan er nog steeds een buitje vallen. De temperatuur haalt de 5 graden.

Het weekend tot en met het einde van de maand wordt het overwegend grijs weer met een toenemende kans op mist. De temperatuur gaat overdag rond de 6 graden schommelen. In de nachten kan het licht gaan vriezen bij opklaringen.

Aanvang februari zou de wisselvalligheid terug toenemen en het temperatuursverloop zou geen grote wijzigingen ondergaan.

Zoals reeds een ganse winter het geval is schuift de winter ons ten westen en ten oosten voorbij. Wij blijven door ligging van de opeenvolgende hoge drukgebieden gespaard van echte winterse perikelen. Voorlopig komt in deze situatie geen verandering.

Een aangename en veilige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven