Radio ZRO

Meer en meer zon

Vandaag, vrijdag 13 mei, start bewolkt. In de loop van de voormiddag al gaan de wolken meer en meer opgelost worden en stevenen we af op een vrij zonnige namiddag. De temperatuur stijgt naar 20 graden en dat is iets meer dan de 19,1 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,6 graden overdag 18,5 graden en viel er 2,2 mm regen.

Komende nacht gaat vrij helder verlopen en daalt de temperatuur naar 10 graden bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Zaterdag wordt een zeer zonnige dag en de zon zal weinig gehinderd worden door enkele hoge wolkensluiers of een onschuldige stapelwolk. Het wordt met 23 graden aangenaam warm al bestaat de kans dat er in de late namiddag een verfrissende zeebries gaat opsteken met een daling van een vijftal graden tot gevolg.

Vanaf zondag tot en met volgende week vrijdag zijn we dan vertrokken voor een vrij onstabiele periode. Zondag is er overdag al een kans op een warmte onweder. ’s Avonds en in de nacht naar maandag toe stijgt de kans op fikse regen- of onweersbuien. Maandag wordt een zeer onweerachtige dag terwijl er daarna alle dagen kans is op een bui of een warmte onweder. De temperatuur gaat rond de 25 graden schommelen en in combinatie met een hoge luchtvochtigheid gaat het soms zeer zwoel aanvoelen.

Vanaf volgende week zaterdag start dan een zeer wisselvallige periode waarin het alle dagen kan gaan regenen of vallen er buien. De temperatuur gaat een flinke stap terug zetten en daalt naar gemiddeld 18 graden. Het vroege zomerweer is dan ineens ver te zoeken. De laatste weerkaarten laten dit frissere weer aanhouden tot het einde van de maand.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven