Radio ZRO

Mistig.

Vandaag, vrijdag 14 januari, is de mist nog steeds aanwezig. Het is echter mogelijk dat het deken van lage wolken, waaronder de mist zich al dagenlang kan handhaven, eventjes door de zon gebroken kan worden. Dan ontstaat er een kleine kans dat de zon zich haar nog eventjes laat zien. In de loop van de late namiddag echter gaat de mist het heft terug in handen nemen en ons bedekken met een wit deken. De temperatuur kan oplopen naar 6 graden zo de zon haar eventjes kan laten zien. Zo niet moeten we met 4 graden tevreden zijn. Normaal hebben we vandaag recht op 7,4 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,3 graden overdag 2,8 graden viel er smeltende sneeuw met in totaal 6,2 mm neerslag.

Komende nacht wordt terug mistig en daalt de temperatuur naar het vriespunt toe. Er bestaat dus terug een kans op gladde plekken door vorming van ijs- en rijmplekken.

Zaterdag start mistig doch mogen we ons eindelijk in de loop van de dag aan opklaringen verwachten. De temperatuur gaat oplopen naar 5 graden bij een zwakke zuidelijke wind.

Zondag wordt terug zwaar bewolkt en trekt er een verzwakte storing over met slechts wat lichte regen. De temperatuur loopt op naar 6 graden bij een matige naar het westen ruimende wind.

De ganse volgende week wordt het meestal bewolkt met af en toe enkele schaarse zonnige momenten. Op woensdag en donderdag is er een kleine kans op wat lichte regen. Met gemiddeld 7 graden schommelt de temperatuur rond het langjarig gemiddelde.

Dit rustige weer zet zich daarna gewoon verder tot het einde van de maand. Naar de maandwisseling toe vergroot de kans op wat regen. De temperatuur gaat rond de 5 à 6 graden schommelen met lichte nachtvorst indien er tijdens de nacht opklaringen aanwezig zijn.

De winter blijft zich ophouden in Scandinavië en ten oosten van de lijn Polen naar Turkije toe en heeft geen zin om ons te bezoeken.

Een veilige en aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven