Radio ZRO

Motregen

Vandaag, zondag 31 juli de laatste dag van de tweede meteorologische zomermaand, gaat niet echt zomers verlopen. In de loop van de voormiddag zijn nog enkele opklaringen mogelijk. Na de middag gaat de bewolking overheersen en is er kans op wat lichte regen of motregen. We moeten ons echter aan geen grote neerslaghoeveelheid verwachten. Tegen zonsondergang neemt de kans op enkele opklaringen toe. Het wordt met 22 graden minder warm en normaal hebben we vandaag recht op 24,6 graden. De overwegend zuidwestelijke wordt wordt matig.

Vorig jaar werd het na een maand van 14,3 graden overdag 21,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking terug toe en stijgt, in het tweede deel van de nacht, de kans op wat regen of een bui. Het wordt met 17 graden terug een zachte nacht en de wind neemt af naar zwak.

Maandag gaan wolken en opklaringen elkaar aflossen met nog een kans op een bui voor de middag. Na de middag wordt het droog en gaan de opklaringen overheersen. Het wordt met 24 graden aangenaam zomers weer bij een meestal zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Dinsdag tot en met donderdag neemt de warmte terug toe en benaderen we op woensdag de tropische grens van 30 graden. Donderdag wordt de warmte in de loop van de dag verdrongen door de doortocht van een neerslagzone en is er kans op onweer.

Daarna volgt tot en met zondag 14 augustus terug een droge periode waarin de zon doorgaans de hoofdrol gaat spelen. De eerste dagen valt de temperatuur terug naar 22 graden om de laatste dagen van de periode terug op te lopen naar de zomerse grens van 25 graden.

Een verzwakte straalstroom is de oorzaak van het geblokkeerde weer waardoor depressies vanaf de Atlantische Oceaan er niet in slagen om Europa te veroveren. De droogte zal dus nog verergeren.

Een aangename en rustige zondag gewenst.

,

Categorieën

Archieven