Radio ZRO

Opklaringen.

Vandaag, zaterdag 15 januari of putteke van de winter, start grijs. In de loop van de dag echter komen er van uit het zuidoosten opklaringen opzetten. Of het in de namiddag zeer zonnig zal worden is nog even af te wachten. De temperatuur loopt op naar 5 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 6,9 graden. De wind komt uit de zuidelijke hoek en wordt een ganse dag zwak.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,2 graden overdag 2,1 graden doch bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking van uit het westen terug toe doch blijft het tot de ochtend nog droog. De zuidelijke wind ruimt naar het zuidwesten en blijft zwak. De temperatuur zakt naar 1 graad.

Zondag trekt er een verzwakte regenzone over gevolgd door enkele opklaringen en een enkele bui. De temperatuur loopt op naar 7 graden. De zuidwestelijke wind ruimt naar het noordwesten en neemt toe naar matig.

De ganse volgende week gaat doorgaans grijs verlopen al groeit naar het einde van de week de kans toe op enkele opklaringen. De week zal licht wisselvallig verlopen met af en toe een bui. De droge periodes zullen echter de overhand hebben. De temperatuur gaat schommelen rond de 6 graden.

Dit vrij rustige weer zet zich daarna verder tot het einde van de maand. Overdag wordt een gemiddelde temperatuur van 6 graden verwacht doch met een groter wordende kans op lichte nachtvorst.

De polar vortex is nog steeds positief en blijft gevangen boven de Noordpool en is niet van zinnens om uit te breken. Hierdoor staat er nog geen echt winters weer in de vooruitzichten.

Een aangename en rustige doch veilige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven