Radio ZRO

Opklaringen

Vandaag, woensdag 16 november, wordt een droge dag waarin de zon in de loop van de namiddag meer en meer verscholen zal gaan achter wolken. Na zonsondergang volgt dan in de late avonduren een regenzone met matige regen. De temperatuur blijft met 12 graden nog steeds aan de zeer zachte kant. Normaal hebben we vandaag recht op slechts 9,3 graden. Voor het gevoel zal het echter frisser aanvoelen door een goed voelbare wind uit het zuiden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,5 graden overdag 6,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht volgen dan periodes met regen, na middernacht gevolgd door intense buien met kans op onweer. De wind gaat aantrekken naar vrij krachtig tot zelfs krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten. Hierbij worden, zeker tijdens buien, rukwinden mogelijk tot 85 km/uur. Het wordt met 9 graden een zachte nacht.

Donderdag gaan er intense, al dan niet onweerachtige, buien vallen. De wind blijft vrij krachtig waaien uit meer westelijke richtingen met nog steeds rukwinden tot mogelijks 75 km/uur. Met 11 graden blijft het zacht.

Vrijdag vallen er minder buien en neemt de westelijke wind langzaam af naar matig. Met 11 graden moeten we tevreden zijn.

Zaterdag wordt een rustige en droge dag en krijgen we de zon af ten toe te zien bij 8 graden en een matige westelijke wind.

Vanaf zondag tot en met woensdag 30 november volgt dan een wisselvallige periode met bijna op alle dagen regen of buien. De temperatuur gaat rond de 8 graden schommelen en de wind kan soms flink uit de hoek komen.

Koude lucht in het noorden van Nederland zal ons gelukkig niet bereiken in het weekend en daar is zelfs sneeuw mogelijk. Of hoe snel het weer kan veranderen en alle voorspellingen naar de prullenmand kunnen verwezen worden.

Een rustige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven