Radio ZRO

Opkomende regen

Vandaag, vrijdag 23 september, nemen we tijdelijk afscheid van de zon. De bewolking gaat toenemen en in de loop van de namiddag stijgt de kans op wat lichte regen. Er gaat een matige zuidwestelijke wind waaien en deze ruimt naar zonsondergang toe naar het noordwesten. De temperatuur stijgt nog naar 17 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 18,8 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,8 graden overdag 21,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het een ganse nacht regenen en de intensiteit neemt toe naar zonsopkomst.0

 Bij een matige noordwestelijke wind daalt de temperatuur slechts naar 12 graden.

Zaterdag wordt een echt verregende dag en kan er een flinke plas water vallen. De matige tot soms vrij krachtige noordoostelijke wind laat geen hogere temperatuur toe dan 16 graden.

Zondag gaan opklaringen afwisselen met bewolkte periodes en gaan er vanaf de middag pittige buien vanaf de Noordzee binnen drijven. De wind komt uit het noorden en wordt matig waarbij de 16 graden kouder zal aanvoelen.

De ganse volgende week gaan regen en buien het weerbeeld vormen. De zon gaat zich tevreden moeten stellen met enkele schuchtere opklaringen. Er kan tegen het einde van de week veel regen vallen. Bij dit alles laat de temperatuur met gemiddeld 13 graden ons in de steek.

De wisselvalligheid zet zich in oktober doodgewoon verder al is er toch een klein lichtpuntje, zijnde de temperatuur die stijgt naar gemiddeld 17 graden. Of we de zon veel te zien gaan krijgen blijft voorlopig onzeker.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven