Radio ZRO

Overwegend grijs.

Vandaag, woensdag 12 januari, start grijs maar droog. Ten noorden van de Zeeuwse eilanden bevindt zich heel veel mist. De kans bestaat dat deze mistvelden onze streek nog kunnen bereiken. In dit geval blijft het een grijze dag met een temperatuur van 5 graden. Zo de mistvelden ons niet bereiken kan de bewolking in de loop van de namiddag gaan breken waarbij de temperatuur nog kan oplopen naar 7 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 6,2 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1,8 graad overdag 9,4 graden en viel er 12,8 mm regen.

Komende nacht gaat er op uitgebreide schaal mist ontstaan. De temperatuur daalt naar het vriespunt toe of net er onder. Hierdoor wordt de kans groot op gladde plekken op de weg. Voorzichtigheid wordt geboden als men na middernacht of donderdag bij zonsopkomst de weg op gaat.

Donderdag kan de mist zich lang handhaven en blijft het na het optrekken van de mist een grijze dag. De temperatuur loopt hoogstens op naar 4 graden en lager in de mist.

Vrijdag tot en met zondag worden grijze dagen met alle nachten kans op mist. In de nachten daalt de temperatuur naar het vriespunt toe en overdag moeten we tevreden zijn met 4 graden.

Vanaf komende week maandag tot en met 26 januari groeit de kans op wat lichte neerslag. De temperatuur blijft met 4 à 5 graden iets onder het langjarig gemiddelde.

Winterweer staat nog niet op het programma.

Een gezellige woensdag gewenst doch houdt het safe

Sponsor: Kantoor DPV